Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Villámgyors szállítás diszkrét csomagolásban 1 munkanapon belül! 25.000 Ft felett ingyenes kiszállítás az egész ország területén!

Minden amit az orgazmusról tudni kell!

Minden amit az orgazmusról tudni kell!

Az orgazmus a nemi aktus tetőpontja, a nemi szervek szexuális ingerlése által létrejött intenzív, első sorban fizikai, és pszichológiai örömérzet, más szóval egy kéjérzet. Ez egy eufóriai élmény, mely csak pár másodpercig tart, mégis elég sok testi megjelenése van mint például különféle izom és testmozgások, megemelkedett pulzusszám ezáltal szapora légzés is társul, de meglehet, hogy különféle kifejező beszédek és hangok is kísérhetik. A nőknél tovább tart mint a férfiaknál, nők esetében sokkal változatosabb intenzitással jelenik meg, így sokkal intenzívebben is élik meg. A férfiaknál a pénisz, nőknél pedig a klitorisz ingerlése váltja ki az orgazmust, mely közösülés vagy maszturbáció (erről részletesebben olvashatsz ITT) során jöhet létre. A szexuális együttlét alatt sokan arra törekednek, hogy parukkal közösen jussanak el a csúcspontra, ami a nők és a férfiak eltérő szexuális, és fizikai adottságai miatt nehezen elérhető. Az orgazmus után a szervezetben oxitocin, endorfin, és prolactin szabadul fel, ami néhány percig az emberi szervezetben egy kellemes testi állapotról gondoskodik.

A férfiorgazmus

A férfiaknál ritkább esetben csupán a szexuális vágy is kiválthat öröm érzetet, de a leggyakoribb a mechanikus ingerlés. A férfiak esetében úgynevezett ondó vagy spermium távozik a szervezetből, amely nyomokban hímivarsejteket  tartalmaz amely nagy szerepet tölt be megtermékenyítéshez. A férfi orgazmus két nehezen megkülönböztető folyamatból áll:

1. megfeszülés

2. ondó távozása

A férfi az első szakaszban, azaz a megfeszülés szakaszában, egy kellemes, pár másodpercig tartó, növekvő megfeszülést érez az alhasban és a hímvessző végén. A második szakaszba, az ondó távozásánál, a test távolabbi részeire kisugárzó bizsergő érzés jön létre. Az ondó távozását az izom ritmikusos összehúzódása segíti elő, mely az első 4-6 összehúzódás során megtörténik. A csúcs elérését követően gyengébb vagy erősebb álmosságot lehet érzékelni, az együttlét után pedig egy teljesen normális jelenség ha a férfi egy ideig nem kívánja a közösülést, majd az csúcs elérése után pár másodperccel később pedig a hímvessző is elkezd lelankadni, ilyenkor a makk ingerlése vagy érzéketlenné válik vagy pedig az ingerlés egy kellemetlen érzésbe megy át. A férfiak többsége csak egy orgazmust tud átélni, bár nem kizárt, hogy egy közösülés alatt akár többször is eléri a csúcsot. Ilyenkor feltétélezhető, hogy az előtte átélt öröm érzet nem kimondottan az volt, hanem csak felfokozott kellemes érzések, hiszen ilyenkor nincs megömlés, magömlés csak a végső kellemes állapotban jelenik meg.

 

A női orgazmus

Nagyon hasonló a férfiakéhoz. Az alhasi részen valamint a gátkörnyéki és hüvely izomzat ritmikus összehúzódásával jár, amely önkénytelen, majd ennek ellazulása követi. A nők egy részénél ez az önkénytelen izom összehúzódás elmaradhat, helyette egy pár másodpercig tartó fezülést éreznek. A nők szexuális aktus után valamilyen kellemes simogató érzés élményével lehet, hacsak nem kényszerből teljes unottsággal volt aktus közben, de sok nőnél a behatolásos aktus közben nem jelentkeznek az önkénytelen összehúzódások. Ezeknél a nőknél sokkal intenzívebb az orgazmus, viszont náluk nem a hímvesszővel lehet ezt elérni, hanem a csikló izgatásával. Ezért mondhatni, hogy a nőknél gyakoribb az orgazmus hiánya, csupán a módszer miatt, hiszen ők nem a hímvessző bejutásával érik el. Manapság már sokkal tágabb a szexuális fogalom, nem csak a hímvessző bejutásával, de a partnerek egymást való izgatásával  is egy úgynevezett szexuális folyamat zajlik le, amely segíti a másik félt is a csúcsra juttatni, azaz az orgazmus örömét elérni.

A női orgazmusnak nagyon fontos biológiai szerepe van, hiszen az önkénytelen összehúzódások egészen a méhig tart, így segíti a megtermékenyítést, hogy az élő spermiumok könnyebben és gyorsabban elérjenek a méhbe.


Az orgazmus jótékony hatásai a szervezetre

A szervezetben, mint azt már említettük, az csúcs elérte után oxitocin hormon szabadul fel a szervezetben. Az oxiticon folyamatosan növekszik a szervezetben az együttlét alatt,  majd a csúcs elérésénél tetőzik a hormon. Az együttlét során keletkező örömérzet és annak fenntartásáért felelős. Mint azt már tudósok kivizsgálták, hogy a rendszeres orgazmus stresszcsökkentő hatással bír. Emellett endorfin is felszabadul az ember szervezetében, amelynek nyugtató hatása van, így segít az alvásban is. Mind ezen kívül fájdalomcsillapító, immunerősítő és a pszichés egészségre is jótékony hatással van.

Előfordulhat, hogy a szexuális közösülés során az egyik fél nem éli át az orgazmus adta örömöket, legfőkképp ez nők esetében fordulhat elő, ilyenkor a nők képesek színlelni, eljátszani ezt az érzetet, mintha bekövetkezne (kivéve ha az együttlétet nem örömből, hanem kényszerből teszi), nem azért mert esetlegesen nem élvezné a közös létet, csak egyszerűen nekik nem a behatolással hanem a csikló izgatásával érhető el a csúcs. Férfiak esetében nem igazán lehet ezt megjátszani, hiszen nem tudnának magömlést szimulálni.

 

Növényi vagy gyógyszeres segítségek

Bizonyos gyógyszer készítmények segíthetnek könnyebben előhozni az orgazmus adta élményt. De vannak olyan növényi készítmények is amelyek abban segíthetnek férfiaknak, hogy tovább tudják élvezni az együttlét örömeit, így ezekkel kitolható az öröm érzet, azaz a férfi később juthat el a végső csúcspontra.

Kérdések

Gyakran felmerülő kérdés a férfiakban, hogy miért nem tudja a párját a csúcsra juttatni? Talán nem elég jó neki, vagy rosszul csinál valamit? Mint már azt az előbb olvashattátok, nem minden nőnél lehet elérni ezt az állapotot csak a hüvelybe való hatolással. Ilyenkor nekik az úgynevezett G pontot kell megtalálni amely a csikló izgatásával érhető el náluk. Ez egy teljesen természetes dolog, ilyenkor nem a férfi a hibás amennyiben olyan vissza jelzéseket is kap, hogy párjuk élvezi az együttlétet. Fontos ügyelni arra, hogy ne csak a pár egyik fele jusson el a csúcsra, hiszen ez egy fontos dolog az együttléthez, és persze nem első sorban az egészséges párkapcsolathoz is szükséges. Ezért a férfiakban nem szabad, hogy gátlás alakuljon ki, hiszen ha érezhető bármelyik félnél egy gátlás, vagy úgymond egy megfelelési kényszer, az szintén kihatással lehet a szexuális együttlétre.

 

Spriccelő orgazmus

Ez is egy gyakran feltett kérdés, hogy ezt hogyan lehet előhozni ha egyáltalán ezt elő lehet hozni? Sokan nem éltek még ilyet át. Ez egy hevesen távozó váladék a női testből,  amely nem mindenkinél előhozható, például valakinek a G pont izgatásával nem tud ez a jelenség létre jönni, hiszen nem képes erre a szervezete, ami szintén egy természetes dolog. Ez a ’váladék’ gyakorlatilag csak víz amely távozik a hüvelyen keresztül. Mikor egy nő eléri a csúcsot, és mellé spriccel, akkor a legjobb ha ellazul közben, ezt a jelenséget egyáltalán nem kell szégyelni, mert nem szégyelni való dolog, szimplán extra öröm érzetet él át.

 

Reméljük hasznos volt számodra ez a tartalom, és tudtunk segíteni pár dologban!  

Köszönjük szépen, hogy végig olvastad cikkünket!
Látogassa meg a Potencianovelok.eu webüzletet a ShopManian